zondag 12 april 2009

Een vergelijking deel drie

Brabo, Tijl en Wapper : de heilige drievuldigheid.

Het was toch een verdomd goed idee om drie kleine cinemazaaltjes onderaan dé shopping mall van Antwerpen te installeren. Wel erg om te constateren hoe het eens zo druk bezochte en belangrijke winkelhart van Antwerpen is vergaan sindsdien. Het gedeelte waar deze drie gezellige zaaltjes zich bevonden liggen sinds de dood van het imperium nog steeds achter dichtgeverfde ramen. Ooit zou ik toch eens willen te weten komen wat er nog van één van m'n favoriete places-to-be over is gebleven.

Ooit is het anders geweest :


Te zien aan de films die er speelden (Videodrome, A change of seasons en Lili Marleen) zal dit zich rond 1981 hebben afgespeeld. Ik herinner me inderdaad zeer goed de tapis-pleins, de Breughel-doeken en de zeer zachte en confortabele stoelen. Op 1.37 in de video kan men trouwens ook goed de roltrap naar de gelijkvloers van het Century center zien. Tijl en Wapper hadden over het algemeen mainstream films in hun programmatie, terwijl in Brabo de meer horror- en thrillergeoriënteerde films werden gedraaid.

Mijn eerste aanraking met een "celebrity" stamt ook van die tijd. Tijdens mijn allereerste filmfestival ever kwam Keith Gordon zijn nieuwe film "Static" voorstellen (http://www.imdb.com/title/tt0090069/). Na de film was er een Q & A met hem waarbij ik hem (in volle zaal, je moet het maar durven op je 12e) vroeg of er anecdotes waren van tijdens de opnames. Ook al was ik verschrikkelijk nerveus op die leeftijd, ik kon deze gelegenheid niet laten liggen. Later die avond, toen ik langs de taverne liep die boven de cinemazalen gelegen was, zag ik hem gezellig keuvelen met Myriam Cyr, die Ken Russel's Gothic kwam voorstellen. De lucky bastard...Ik geloof dat ik nog ergens de infoboekjes heb van het filmfestival in kwestie. Ik zoek ze op en scan ze in voor volgende blog. Hier alvast nog enkele A.U.B.'s.

Geen opmerkingen: