maandag 4 mei 2009

Documentatie bij de vleet !

Zóveel dat ik er zelf bijna geen overzicht meer van heb. We gaan van start met een bladzijde uit het prachtige boek "Magie van de Cinema" van Willy Magiels en Robbe de Hert. Een koopje op het Boekenfestijn in het Bouwcentrum, elk jaar iets om naar uit te kijken, ook voor de filmfreaks.
Een bladzijde uit een of ander magazine met een mooi overzicht van de toen nog actieve zalen. Gezien "Air America" draaide zal deze foto rond 1990 zijn genomen.Flodder draaide zo maar liefst in twee zalen van Cine Quellin in Februari van 1987.Betreffende de première van deze toch wel zeer geslaagde Europese productie is er ook een filmpje te vinden op Youtube. Courtesy van Patsofilm. De première ging trouwens door in alle de 3 zalen van het Century center. Iets dat op zich een uitzonderlijk evenement was volgens mij.Frappant was ook dat er heel wat Franse films op de affiche stonden die maand, waaronder het tot hiertoe onvindbare "Rosa la rose", "Lévy et Goliath", "Descente aux enfers" met Sophie Marceau en Claude Brasseur en het zeer bizarre Alain Delon-vehikel "Le passage".In Maart ging het 17e Filmfestival van Antwerpen door, eveneens in Tijl, Brabo en Wapper. Ik heb hiervan een heel mooie reeks folders teruggevonden. Hiervan waren 12 edities, telkens met een uitgebreid dag-tot-dag programmatieoverzicht.
Voor de geïnteresseerden heb ik hier informatie vergaard van de (mijns insziens tenminste) interessantste films die hier vertoond werden.

Choose me (van Alan Rudolph) :

http://www.imdb.com/title/tt0087054/

Salo (van P.P. Pasolini - de uitspraak "er is een leven vóór en een leven nà Salo" is een absolute waarheid, diegenen die hem nog steeds niet gezien heeft, u bent bij deze gewaarschuwd) :Mala noche (het debuut van Gus van Sant) :She's gotta have it (het debuut van Spike Lee) :En de kortfilms van Martin Scorcese vindt men allemaal op 1 en hetzelfde Youtube-adres : http://www.youtube.com/user/gulleyjimson

Een absolute aanrader !

Meer later...

Geen opmerkingen: