maandag 11 mei 2009

Stukjes en beetjes

Dit heb ik nog gevonden in een ouwe P-magazine/Panorama. Bij velen zal dit een "Ah-jA!"-effect geven. Dit valt ook onder de noemer "cinemazalen", natuurlijk...De pornokinema aan de hoek van de Stationstraat. Later werd dit verbouwd tot een klein lunapark en nu is het een gokzaaltje geworden als ik me niet vergis. Het verhaal gaat dat telkens ik als kleine snotter met de grootmoeder naar de cinema ging en we hier langs moesten, mijn ogen bijna uit mijn kassen vielen. Ook al werden alle "edele" delen bedekt met zwarte stipjes of balkjes. Frappant om te zien dat dit nog amper gebeurt. Nu staat iedereen, man of vrouw, met hun dingen te wapperen of het niks is. Maar soit, times they are a-changing.Het 17e filmfestival van Antwerpen werd op 1april afgesloten met ... nóg een filmfestival, namelijk de "2e Britse filmweek van Antwerpen". Openingsfilm was Ken Russel's "Gothic", het al dan niet fictieve verhaal rond Mary Shelley, die op een zeer tumultueuze get together met een paar andere illustere schrijvers het idee kreeg voor de horror-klassieker "Frankenstein".Myriam Cyr, die de rol van Claire Clairmont op zich nam, was te gast op de opening. In een vorige blog heb ik hiervan het Patsofilmpje gepost. Ten onrechte bij een overzicht van het 16e festival, maar kom... It's the thought that counts hier, niewaar? Spijtig genoeg is Myriam Cyr nergens meer in het filmlandschap te bespeuren want ze gaf een zeer overtuigende vertolking in Gothic en was ze op de koop toe eye candy van het bijzondere soort.

Andere films die te zien waren op het Britse filmfestival waren :
- "Half moon street" met Sigourney weaver en Michael Caine. Hiervan is blijkbaar een zeer propere re-issue van verschenen (http://www.netglimse.com/movie/4517/Half_Moon_Street)
- "Personal services" met Julie Walters. Hiervan is de COMPLETE film te bekijken op Youtube ! (http://www.youtube.com/watch?v=Ya_tgpk9bTU)
- "Prick up your ears" met Gary Oldman en Alfred Molina. OOK al volledig op Youtube terug te vinden. (http://www.youtube.com/watch?v=jYQsRwHZOlE)

en "The Fourth protocol" met Michael Caine en Pierce Brosnan, zomaar eventjes in Continentale Première. Deze blog zou zichzelf niet zijn als ik dààr nu eens geen filmpje van had ...

Geen opmerkingen: